Poniższy przepis jest prosty i szybki. Przygotujesz go w 5 minut.
Dziecku bardziej smakuje niż surowe starte jabłuszko, bo jest bardzo słodkie. Wg mnie przypomina deserki ze słoiczków. Możesz go podać już 4 miesięcznemu dziecku.
Składniki:
2 jabłka (wtedy wystarczy też dla Ciebie). Nie muszą być syjamskie.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne cząstki. Wrzucamy do garnuszka z odrobiną wody. Podduszamy ok 3 minut.
Przekładamy do miseczki i karmimy głodomora.
Takie jabłuszka podaję jako osobny posiłek albo jako dodatek do kaszki lub owsianki.
uwaga: upewnij się czy Twój rozdrabniacz jest odporny na wysokie temperatury. Mój nie jest i za każdym razem miałam serce w gardle, czy tym razem nie pęknie od gorących jabłek. Teraz dbam o swoje serce i dolewam chłodnej wody zanim przełożę gorące jabłka.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz